Què és un OCM?
Què és un OCM? 

Els Observatoris Ciutadans Municipals (OCMs) són grups de persones del mateix municipi dedicades a fomentar la transparència i la participació ciutadana en la gestió dels nostres organismes públics, començant pels més propers: els ajuntaments. L’objectiu és controlar des de la ciutadania la gestió dels nostres diners i del nostres representants polítics i aquests es vegin amb l’obligació de rendir comptes de totes les seves accions. 

Què saps del pressupost municipal? Des de l’OCM Badalona creiem que el veïnat de Badalona tenim poc coneixement de com s’administren els recursos de la ciutat. L'OCM és una eina per pal•liar aquesta mancança: permet una major comprensió dels pressupostos i fer preguntes a l’administració sobre el pressupost o sobre qüestions que us afectin del municipi.

A la pestanya “Pressupostos” trobareu quina és la previsió d'ingressos i despeses que té l’ajuntament amb unes visualitzacions de dades que en faciliten la comprensió. 

A la pestanya “Consultes” podreu preguntar públicament a l’ajuntament el que considereu oportú. Des de l’OCM Badalona ens encarreguem de portar aquesta pregunta al consistori, fer les gestions pertinents i fer pública la resposta. 

Quin és l'objectiu de l'OCM Badalona? Aconseguir que l’Ajuntament de Badalona sigui el màxim de transparent i participatiu, amb l’objectiu de controlar des de la ciutadania la gestió dels nostres diners i del nostres representants polítics, i que aquests es vegin amb l’obligació de rendir comptes de totes les seves accions.

L’OCM Badalona vol arrencar un procés d’Auditoria Ciutadana constant i descentralitzada: amb accés a la informació pressupostària, la ciutadania pot consultar i posar de manifest tot allò que no comparteixi o que no entengui, així com exigir la transparència que es requereix d'una democràcia real. 

Et convidem a explorar el nostre web i a participar de la dinamització de l’OCM Badalona. Tant si tens dubtes, vols col·laborar amb el projecte, vols que fem una xerrada a la teva entitat o barri, ens pots contactar a través del correu: auditoriabdn@gmail.com

Si vols més informació sobre com interpretar un pressupost, t'animem a visitar l'apartat "Entenent el pressupost".